Leaf Content Management System

LoginAdmin

Leaf Content Management System. Ringer det noen bjeller? Sansynligvis ikke. Det er fordi dette er et lukket prosjekt, og ikke har blitt offentliggjort før nå. Leaf er nemlig mitt verktøy for å lage nettsider på internett. Bokstavlig talt.

Hva er Leaf

Leaf er et verktøy for å redigere nettsider direkte i nettleseren. Det er et rammeverk. Det er det som trengs for å lage en nettside. Du har kanskje hørt om Wordpress? Leaf fungerer på omtrent samme måte. Du laster opp rammeverket på en web-server, logger deg inn og begynner å redigere. Fordelen med Leaf er at den ikke trenger MySQL for å fungere. Eneste som trengs er PHP.

Hvem er Leaf for?

Leaf er for deg som vil lage en statisk nettside med informasjon om en bedrift, et prosjekt, et produkt, eller andre sider som er statiske. Det er ikke et verktøy for å drive en blogg eller et forum. Vil du derimot bare ha en nettside som skal formidle informasjon passer Leaf perfekt.

Og hva er statusen?

Statusen er at Leaf ikke er tilgjengelig enda. Det vil vli det etterhvert, men først må en del ting forenkles. Slik det er i dag kreves litt mer enn grunnleggende HTML-kunnskaper for å bruke Leaf. Bildene øverst, som forøvrig er klikkbare, viser Leaf's innloggingsskjerm og administratorpanel.

Når blir det tilgjengelig?

Det vet jeg ikke, da det er et fritidsprosjekt. Men følg med så skjer det kanskje noen endringer etterhvert :)